1η Συνάντηση Περιβαλλοντικής Ομάδας 2012-13

Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2012 η πρώτη συνάντηση της περιβαλλοντικής ομάδας του σχολείου μας σε συνεργασία με την αντίστοιχη του Γυμνασίου. Διαβάστε το άρθρο και δείτε τις φωτό που ανέβασαν στο blog του σχολείου οι εκπαιδευτικοί Ευαγγελία Χουσάκου και Παπαδοπούλου Ελεωνόρα στο σύνδεσμο http://blogs.sch.gr/lyk-lapp/archives/188

Εκδρομή στην Ελάτη-Περτούλι στα πλαίσια του περιβαλλοντικού προγράμματος 2012

..άρθρο της Χουσάκου Ευαγγελίας

Η  περιβαλλοντική ομάδα του σχολείου μας πραγματοποίησε τριήμερη εκπαιδευτική εκδρομή απο 23 μέχρι 25 Απριλίου 2012.

Στο πλαίσιο της εκδρομής οι μαθητές επισκέφθηκαν τα Μετέωρα «το Διατηρητέο και Προστατεύομενο Μνημείο της Ανθρωπότητας» σύμφωνα με το χαρακτηρισμό της Ουνέσκο. Επισκέφτηκαν την μονή του Μεγάλου Μετεώρου, το πρώτο μοναστήρι που ιδρύθηκε και έδωσε το όνομά του σε όλη τη περιοχή. Την επόμενη ημέρα επισκέφτηκαν στην Πύλη Τρικάλων, το ναό της Πόρτας Παναγιάς από τα σπουδαιότερα βυζαντινά μνημεία χτισμένο το 1283. Ακολούθως έκαναν μικρή πεζοπορική διαδρομή δίπλα στον ποταμό Πορταϊκό και πέρασαν το Γεφύρι της Πύλης ένα από τα πιο σημαντικά πέτρινα τοξωτά γεφύρια. Στη συνέχεια περιηγήθηκαν στην Ελάτη στεφανωμένη από το ελατόδασος του όρους Κόζιακα της Πίνδου σε υψόμετρο 938μ. και στο πανέμορφο Περτούλι. Στα Λιβάδια Περτουλίου πραγματοποιήθηκαν δραστηριότητες με πολλά ομαδικά παιχνίδια που ενίσχυσαν την εμπιστοσύνη τη συνεργασία τις δεξιότητες, έχοντας γύρω τους το πανέμορφο Πανεπιστημιακό δάσος του Περτουλίου. Τέλος το βράδυ ενημερώθηκαν για την περιοχή από το ΚΠΕ Μουζακίου με έμφαση στην εκτροπή του Αχελώου. Την Τρίτη ημέρα πραγματοποίησαν πεζοπορεία διάρκειας 2 ωρών από τον οικισμό Νεράϊδα στον οικισμό Νεοχώρι στη περιοχή της Λίμνης Πλαστήρα.

Η εκδρομή πραγματοποιήθηκε με την συμμετοχή και των δύο περιβαλλοντικών ομάδων του Γυμνασίου και του Λυκείου Λάππα με υπεύθυνες καθηγήτριες την Παπαδοπούλου Ελεονώρα και την Χουσάκου Ευαγγελία.

 


Tuesday, 23 Απρίλιος 2024