Η τέχνη ως αφορμή...για τέχνη!

Στα πλαίσια του πολιτιστικού προγράμματος "Η τέχνη ως αφορμή...για τέχνη!", οι μαθητές με αφορμή διάφορα έργα τέχνης δημιούργησαν τα δικά τους πολιτιστικά έργα τα οποία μπορείτε να δείτε εδώ.

 

Σημ.: υπάρχουν αρκετά ακόμη έργα που θα παρουσιαστούν σύντομα

 

Η τέχνη ως αφορμή...για τέχνη!

Πολιτιστικό πρόγραμμα 2018-2019

"Η τέχνη ως αφορμή...για τέχνη!" στην Εθνική Πινακοθήκη & Γλυπτοθήκη

Στα πλαίσια του πολιτιστικού προγράμματος ¨Η τέχνη ως αφορμή...για τέχνη" που υλοποιήθηκε το σχολικό έτος 2018-2019 στο ΓΕΛ Λάππα με την συμμετοχή 34 μαθητών και μαθητριών, συντονιστή εκπαιδευτικό τον κ. Χρήστο Τζουμερκιώτη οικονομολόγο και συμμετέχουσες εκπαιδευτικούς τις κυρίες Μαρία Αντωνοπούλου φιλόλογο και Κατερίνα Θωμοπούλου φιλόλογο, πραγματοποιήσαμε στις 18 Απριλίου 2019 επίσκεψη στην Εθνική Πινακοθήκη & Γλυπτοθήκη στην Αθήνα.

Από την επίσκεψη αυτή αποκομίσαμε υπέροχες εντυπώσεις τις οποίες μέσα το βιντεάκι που ετοιμάσαμε θα θέλαμε να μοιραστούμε μαζί σας.

 Βίντεο: Επίσκεψη Εθνική Πινακοθήκη & Εθνική Γλυπτοθήκη

 

Με όπλο το στίχο

Το έτος 2014-2015 οι περισσότεροι μαθητές και μαθήτριες της Α΄ Τάξης του ΓΕΛ Λάππα αποφάσισαν να συμμετάσχουν στο πολιτιστικό πρόγραμμα του σχολείου μας με τίτλο «ΒΙΒΛΙΟΡΑΜΑ» και στόχο την οργάνωση και λειτουργία της σχολικής βιβλιοθήκης. Την προσπάθεια των μαθητών στήριξαν η κ. Νικολετσέα Γεωργία (φιλόλογος) ως υπεύθυνη του προγράμματος, ο διευθυντής του σχολείου κ. Θεοδώρου Χρήστος (χημικός) και ο καθηγητής πληροφορικής κ. Αθανασάτος Γεώργιος.

            Μέσα από τη δράση που ανέπτυξε η πολιτιστική ομάδα, οι μαθητές κατόρθωσαν, όχι μόνο να κάνουν πράξη τον αρχικό τους σχεδιασμό, αλλά και να εμπλουτίσουν την προσπάθειά τους, δίνοντάς σε αυτήν νέες προοπτικές. Διάβασαν βιβλία, εμπνεύστηκαν στίχους, φιλοτέχνησαν αφίσες και σκίτσα με θέμα την αγάπη για το βιβλίο και παρακίνησαν τους μαθητές των άλλων τάξεων να συμμετάσχουν εθελοντικά στη δουλειά τους, ένα μικρό δείγμα της οποίας περιέχεται σε αυτό το πόνημα. Η πολιτιστική ομάδα παρουσίασε τις δημιουργίες της στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πατρών στις 27 ιουνίου 2015

mouseio

Tuesday, 29 Νοέμβριος 2022